Bewoner André vertelt

Onze derde theatermonoloog, over het rusthuis en zijn bewoners, André bijvoorbeeld, in Home ‘Huis Weltevree’, geschreven in opdracht van de vzw Zorg-Saam, Zusters Kindsheid Jesu, die volgende rusthuizen beheert in Oost-Vlaanderen: Zonnehove (Sint-Denijs-Westrem), Sint-Jozef (Wetteren), Moervaartheem (Wachtebeke), Sint-Antonius (Grembergen), Sint-Eligius (Zeveneken), Sint-Rafaël (Liedekerke), De Regenboog (Zwijndrecht), Onderdale (Ursel), Sint-Vincentius (Kaprijke), Kanunnik Triest (Melle), Ons Zomerheem (Lievegem), Sint-Elisabeth (Eeklo), Sint-Jozef (Assenede), en de Lichtervelde (Eke).
De première van deze theatermonoloog is op dinsdag 3 maart 2020 in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Wachtebeke in de zaal The New Four Seasons voor alle vrijwilligers van deze rusthuizen.
De bedoeling is dan om daarna deze voorstellingen te spelen, in de respectieve rusthuizen, in het dialect van de streek! Voor de bewoners én mantelzorgers.


Over mantelzorgers

Weet je vader nog
dat jij zijn zoon bent?
Nee, maar…
ik weet dat hij mijn vader is.

Als mantelzorger
ben ik bij jou gekomen
uit vrije wil.

Mensen verbinden
is het motto van Zorg-Saam
Zusters Kindsheid Jesu.

Mensen die meestal
niet uit eigen vrije wil
gekomen waren…, zoals André!


Korte Inhoud

Vooraleer eenzaamheid en verveling kunnen toeslaan, laat bewoner André zijn lodderig oog vallen op al het bevallig vrouwelijk schoon, dat zijn home Huis Weltevree hem te bieden heeft: vrijwilligsters die alle activiteiten mee in goede banen leiden (wandelen, tekenen, schilderen, kokkerellen, muziek, koorzingen, bingo…), het vrouwelijk personeel (de verpleegsters, de dokteres, de directrice…), de pastorale werkster, ook al is die over-datum, en niet in het minst, zijn nieuwe vlam!... Niet te verwonderen dat in André alles heropleeft.